zaterdag, 31 juli 2010

Veel beheerders leveren prima werk.

Na een tijdje stilte zijn we hier weer. En met het goede nieuws dat we met maar liefst 8 boeren of hobby-boeren een overeenkomst hebben afgesloten.

Zij hooien of begrazen (hun beestjes dan toch) een grote oppervlakte in de Grote en de Broekbeemd. Dit levert heel wat ectra natuurwaarde op. Zo ligt Graeterbeemd en schitterend bij via een begrazing met boerenpaarden en het feit dat de eigenaar van de paarden alles nadien nog eens extra maait. Benieuwd of we volgend jaar de vroegere vegetatie met sleutelbloem en andere leuke soorten al terughebben. Het ziet er toch zo naar uit.

Verder werden er heel wat percelen gehooid. Maaien en afvoeren heet dat dan, met een verschraling tot gevolg. Knolsteenbreek en margrieten duiken al overal op. Benieuwd wat we hier nog gaan vinden.

Deze manier van werken is volgens ons de enige haalbare om een hooilandbeheer kunnen toe te passen. Hopelijk blijven de boeren verder hooien, want soms haken ze af als de percelen schraler worden en dus minder opbrengst aan hooi geven.

sized_004 (2).JPG

18:26 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.