zaterdag, 07 augustus 2010

Kriebelbeestjes-tijd.

Momenteel staan heel wat platen in volle bloei en dat levert dan ook een heleboel insekten op. Niet enkel onze vlinders zijn aanwezig, maar wie wat aandachtiger toekijkt ontdekt een wereld vol beestjes. Deze wereld is trouwens enorm boeiend om te bekijken en te volgen. Want insekten leven nu eenmaal op een beperkte oppervlakte en elke ingreep in hun leefwereld heeft dan ook dadelijk effect. Zo zijn ze uitstekende indicators om het gevoerde beheer regelmatig af te toetsten.

Vandaag ontdekte ik bruin zandoogje en een boomblauwtje.

sized_bruin zandoogje-023.jpg
sized_boomblauwtje-030.jpg
En een nader "onderzoek" leverde een aantal zweefvliegen op. Maar die een naam geven is een ander paar mouwen. Dus gaan ze voorlopig even als zweefvlieg spec. door het leven tot we er een identiteit hebben kunnen aan koppelen. Kriebelbeestjes zonder papieren als het ware.
sized_zweefvlieg-002.jpg
sized_zweefvlieg-018.jpg
En als geobsedeerde vogelaar werden de vogeltjes natuurlijk ook bekeken. Onze plaatselijke buizerd vloog nog druk rond, maar zijn nest was leeg. De twee jongen die hij had hebben het gebied verlaten. Toch minstens één geslaagd broedgeval van buizerd in de Grote Beemd dus.
sized_buizerd-011.jpg

18:50 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.