donderdag, 12 augustus 2010

Zeldzame nieuwkomer (of nu pas gevonden)

Elk jaar duikt er wel een leuke soort op in onze gebieden en meestal is Gert de ontdekker. Hij heeft een zesde zintuig als het op zeldzaamheden vinden aankomt (remember de dwerggors op Texel, maar dat is een ander verhaal Knipogen).

Deze keer geen vogeltje maar een plant. Namelijk witte munt. Een broertje van de in de beemd heel veel voorkomende watermunt. Gert ontdekte een aantal planten in de Broekbeemd en zelf vond ik er ook een aantal, maar nog op een andere plek. Deze soort kleurt rood op waarneming.be en dat wil zeggen dat het een zeldzaam plantje is. Leuk dat we die hebben.

witte_munt.jpg
En vandaag, vlak voor ik str...nat werd dankzij een stevige bui, vond ik een mooi bloemetje langs de Zavelsteeg in de Grote Beemd. Ik moest er eentje meenemen om thuis op naam te brengen. Het blijkt bernagie te zijn of komkommerkruid. Na wat gegoogel een soort die afkomstig is van het Middellandszee gebied en blijkbaar in verwilderde vorm voorkomt in ons landje. Deze keer niet echt een zeldzaamheid, waar wel een mooie en eigenaardige bloem.
sized_001.JPG

21:13 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.