zaterdag, 12 maart 2011

Het begint te kriebelen.

Na een stevige winter beginnen de eerste tekenen van de lente in onze gebieden op te duiken. Zo hoorde ik vandaag de eerste tjiftjaf zingen. Meestal de eerste zomergast die in onze gebieden terug opduiken na een tocht vanuit het verre Afrika.

In de weide aan de poelen krioelde het van de bruine kikkers die een concert ten beste gaven. Ik vond zelfs de eerste kikkerdril.

kikkerdril-011.jpg

Een ander teken van de nakende lente zijn de plantjes die hun kopjes overal beginnen op te steken. De vroegste is elk jaar het speenkruid. Hier en daar stonden al wat bloemetjes te pronken.

speenkruid-010.jpg

Ander leuk nieuws is dat Limburgs Landschap heeft beslist om toch verder te gaan met een kudde Schotse Hooglanders. Onze mascotte van de Wellense natuurgebieden blijft dan ook bestaan. Ondertussen zijn onze drie overblijvers terug verhuisd naar de Broekbeemd omdat op de weide aan Graetmolen door de strenge winter niet meer veel te grazen viel. Dat ze zich daar thuis voelen kon je dadelijk zien. We wachten op een stier en dan kunnen we weer kleine Schotjes verwachten.

schot-019.jpg

17:17 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.