donderdag, 17 november 2011

Terug op het www

Na een lange tijd zijn we er weer. Door onze drukke agenda is de blog wat in de vergeethoek geraakt. Maar we blazen de stof er af en we zijn weer vertrokken.

Ondertussen is er heel wat gebeurd in onze gebieden. En we gaan jullie daarvan stukje bij beetje op de hoogte brengen (kwestie van wat stof te hebben voor de volgende artikels).

Zo is de kudde terug in de Broekbeemd gebracht en ondertussen uitgebreid tot 6 beesten. We hadden reeds 3 koeien van onze vorige kudde en daar kwam in de zomer een nieuwe stier bij. Bij bloedonderzoek bleek die echter ingeënt te zijn tegen een bepaalde ziekte (vraag me niet welke, want dat is tegenwoordig een lijstje waar niemand nog aan uit kan). En onze koeien waren dat niet, dus moet die tegen de winter terug verdwijnen. Maar hij mag wel zijn zaadcellekes achter laten zodat zijn nakomelingen wel Wellense Schotten zullen worden (althans dat hopen wij).

Om die nieuwe stier te vervangen werd er een jonge stier overgebracht van het noorden van onze provincie. Die kan alvast zijn ogen de kost geven en zo leren wat er van hem binnen een jaartje veracht wordt. Samen met deze jonge stier kwam ook een jonge koe mee. Dus zitten we nu op 6 beesten waarvan eentje terug verdwijnt. Maar wij hopen dat er in het voorjaar 3 bijkomen. Zo bouwen we terug aan een kudde die de begrazing op een zinvol niveau kan brengen. Iets wat nu zekler niet het geval was.

19:06 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.