zaterdag, 13 december 2014

Vlees voor het goede doel.

Een vereniging die activiteiten wil doen heeft jammer genoeg ook centen nodig. En omdat we niet telkens willen gaan aankloppen bij onze overkoepelaar (weet zelfs niet of dat woord bestaat) Limburgs Landschap proberen we zelf wat geld in onze kas te krijgen.

Daarom kozen we er voor om een aantal van onze runderen te laten slachten en het vlees te verkopen aan familie, vrienden en sympathisanten. En dat bleek een goed idee. Want onze lijst van mogelijke klanten werd zo lang dat we de voorziene pakketten van 10kg moesten opdelen in pakketten van 5kg zodat iedereen toch een deel van het vlees kon proberen.

Ondertussen kregen we al een aantal reacties binnen. En dat bleken voorlopig enkel positieve meldingen te zijn. Alles werd dan ook zeer professioneel verwerkt (moet trouwens in ons super-gereglementeerde België) door een erkend slager. Maar toch was hij blij dat wij hem een dagje gingen helpen om alles mooi ingepakt en gesorteerd te krijgen. Vandaag werden de pakketten uitgedeeld aan onze klanten. Een aktie die we elk jaar gaan herhalen om onze kas zo te spijzen. Op de vergadering werd er trouwens al druk gebrainstormd over wat we met de gelden gaan doen. Ideeën in overvloed. Je mag dus gerust zijn dat alles goed besteed zal worden en dit ten voordele van de Wellense natuur.

vleesploeg0001.jpg

De inpakploeg tijdens een zeldzame rustpauze.

18:57 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.