woensdag, 07 januari 2015

2014 afgesloten met een knaller.

 

DSC05067.JPG

 

7,5 ha extra in beheer in de Grote Beemd.

 
We hebben het jaar met een knaller afgesloten. En daarmee bedoel ik niet dat we ons een pakket vuurwerk hebben aangeschaft (want dat vinden we niet echt leuk trouwens). Neen, we hebben na een tijd onderhandelen maar liefst 7,5ha in de Grote Beemd extra in beheer gekregen via een huurovereenkomst met het OCMW.
Hun eigendom in de beemd is door de jaren heen gegroeid (en dan spreken we vooral over vroegere tijden) omdat vroeger geldproblemen vaak werden opgelost door gronden te geven aan "den arme", zoals men dat toen noemde. Deze gronden zijn door de jaren heen ook nog eens in onbruik geraakt. Een paar jaar geleden werd beslist door het OCMW om de kaprijpe populieren te laten kappen. En het was dan ook een win-win om deze gronden in beheer te geven aan een organisatie die de nodige kennis en mankracht heeft om deze gronden op een goede manier te beheren.
De volgende stap is nu om eens rustig te bekijken welk beheer we waar gaan toepassen. Heel wat percelen sluiten aan op andere gronden die we al in eigendom of beheer hebben. 
De puzzel begint trouwens stilaan voller te raken. Niet dat hij bijna af is, dat zal nog wel een hele tijd duren. Maar die eerste kaart met een vijftal ingekleurde perceeltjes ligt ondertussen ver achter ons. 
Extra werk, dat wel, maar dat nemen we er met de glimlach bij. Binnen een paar jaar zal je in onze nieuwsbrief hopelijk de eerste foto's kunnen zien van mooie stukjes natuur op de bijgekomen percelen.

21:36 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.