donderdag, 05 februari 2015

Samen tegen zwerfvuil. Zou dat kunnen ?

Twee zakken vol.

Een tijdje geleden heb ik aan de Broekstraat het zwerfvuil opgeraapt. Bijna twee zakken vol met blikjes, plastieken flessen en andere rotzooi. Tijdens mijn opruimwerken stopte er een auto, blijkbaar een buurtbewoner. Die feliciteerde mij voor de actie en vertelde dat hij samen met zijn kinderen ook al eens alles had opgeruimd.

Nu kan ik hier een stukje neerpennen over hoe schandalig het toch wel is dat mensen dat allemaal gewoon naast de straat gooien en hoe frustrerend het is dat we dit denkelijk binnen een paar maanden opnieuw kunnen doen. Maar gaat dat dit probleem stoppen ? ik denk het niet. De uitspraak van die buurtbewoner deed mij aan een heel andere oplossing denken.

Opruimteams.

We wonen in Wellen met 7400 mensen. Als we 5% hiervan kunnen overtuigen om regelmatig een stukje van het Wellense wegennet zwerfvuilvrij te houden dan is ons dorp in één klap volledig opgeruimd. En opruimen helpt, want voorlopig liggen er waar ik toen opgeruimd heb nog maar een drietal blikjes (die ik dit weekend nog eens ga oprapen). En met hoe meer mensen we aan deze actie deelnemen en hoe meer ruchtbaarheid we hier aan geven, hoe meer mensen volgende keer wel eens zullen nadenken voor ze iets uit hun autoraam de berm in kieperen. En de deelnemers aan de actie hebben regelmatig een gezonde en nuttige wandeling. Twee vliegen in één klap.

Ik denk dat dit een poging waard is. Wat denken jullie hiervan ?

zwerfvuil.jpg

Deze leuke cartoon van een actie in Merchtem wilde ik jullie toch niet onthouden.

 

08:38 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Onwaarschijnlijk wat daar lag, aangenaam verrast dat iemand het opruimde, nu weet ik wie ☺.
Laten we bv. fluo vestjes maken met ’The Cleaners’ erop vermeld en als we daarmee wandelen gaan ruimen we op wat we tegenkomen! IK SCHRIJF ME ALLESZINS IN!

Gepost door: Marcel MANSHOVEN | woensdag, 11 februari 2015

De commentaren zijn gesloten.