woensdag, 18 februari 2015

Ontluikende poesjes

Neen, we hebben het niet over jonge katjes die in hun wereldverkenningsfase zitten. En ook mensen met afdwalende gedachten naar erotische verhalen waar de film blijkbaar maar een flauw afgietsel van het boek blijkt te zijn. Neen, het gaat over het volgende teken van de aankomende lente.

Mannetjes

De wilgen voelen de lente duidelijk aankomen en overal in de beemden springen hun knoppen dan ook in hoog tempo open. En dat fenomeen van dichtbij bekijken is echt de moeite. Naargelang de soort krijg je andere wilgenkatjes. Die van de waterwilg zijn de schattigste. Het zijn wollige bolletjes die door hun aanwezige stuifmeel een gele uitstraling tentoonspreiden. Ook de hazelaar doet al mee met afhangende katjes die hun vrouwelijke bloemetjes makkelijk overtreffen. Tot je die kleine en meestal over het hoofd geziene bloemetjes in detail gaat bekijken. Kleine wondertjes met een hoog schoonheidsgehalte.

_DAD2469.JPG

Snijbloemen

Elk jaar neem ik stiekem wel een paar takjes mee met knoppen die nog net niet opengesprongen zijn. Thuis zet ik die dan voor het raam in een vaasje. En de volgende dag heb ik dan, dankzij een prille voorjaarszon, een mooi boeket van wilgenkatjes. Gelukkig exemplaren die op de vensterbank blijven staan. 

wilgenkatjes0001.jpg

Winter

Maar ondertussen zitten we nog steeds in de winterperiode. Op de lentezon is het dus nog even wachten. Hoewel die winter er deze keer toch maar een zootje van heeft gemaakt. Weinig dagen sneeuw en echt superkoud is het niet geweest. De natuur plukt er de vruchten van en heel wat dieren en planten passen zich snel aan aan de klimaatsveranderingen. Benieuwd of de overgang naar de lente weer een beetje verborgen gaat voorbij sluipen. Dat we nog in de winter zitten merk ik regelmatig als ik met mijn ijskrabbertje 's morgens mijn autoruiten weer eens vrijmaak van een fijn laagje ijs. 

meidoorn0001.jpg

23:01 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: plombier paris | zaterdag, 21 februari 2015

De commentaren zijn gesloten.