vrijdag, 27 februari 2015

Kam in de gazet

Belangske.

Vandaag een mooi artikel in de goed-nieuws krant. En er is inderdaad goed nieuws want de kam-trein loopt gesmeerd. De poelen die Limburgs Landschap gaat aanleggen zijn noodzakelijk om de kamsalamander in de Grote Beemd een stevige duw in de rug te geven. Maar ondertussen blijven de acties om deze soort te beschermen (of redden zoals de journalist met enige vorm voor sensatiezucht, maar ook heel wat waarheid schreef) elkaar opvolgen.

260587eee6626f9c6a1ce7742c1ad9dd18ca0cc4.jpg

Een plaatje uit de oude doos, hopelijk blijft het daar niet bij.

Graven.

Het aantal poelen dat al werd uitgediept of hersteld is al lang niet meer op één hand te tellen. Gisteren was ik even op pad met Davy en mensen van Regionaal Landschap en de gemeente Wellen. De eerste aanzet werd gegeven om nog een paar poelen bij te graven in de buurt van de populatie in Ulbeek. En tussendoor maakte Davy ons attent op een poel die in de buurt lag en dringend aan onderhoud toe was. Eentje met een omvang om u tegen te zeggen en ik weet begoot niet hoe ik die nooit heb opgemerkt. Denkelijk kijk ik te veel omhoog.

geennummer grote beemd ocmw 03-05.jpg

Kindergeld.

En nu is het afwachten of al die maatregelen of effectief gaan helpen. En daar hebben we onze monitor-mannen dan weer voor. Die zitten al een paar weken elke avond onrustig in hun zetels. En hun respectievelijke echtgenotes/vriendinnen zullen blij zijn als ze weer naar buiten kunnen met hun fuiken en schepnetten om de populatie van kamsalamander op te gaan volgen. Hopelijk wordt het dit jaar een rijke buit en kunnen we ook vaststellen dat er bij de familie kam een stevige gezinsuitbreiding komt. Met plezier zullen we dan hun kindergeld storten.

09:02 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.