donderdag, 26 maart 2015

200 meter vrijwilligerswerk.

werkdag 21 maart 20150001-8.jpg

Haagske planten.

Op de eerste dag van de lente staken de vrijwilligers van 't Bokje de handen uit de mouwen. Want aan één van de kerngebieden van de kamsalamander werd een haag geplant. Dit op de plaats waar vroeger een haag stond, maar die was stukje per stukje verdwenen. 

Kamsalamanders zijn kieskeurige beestjes die niet enkel eisen stellen aan hun poel waar ze in rondbadderen. Maar ook hun omgeving vinden ze belangrijk. Een bosje om in te overwinteren, liefst met wat hopen hout om lekker onder te kruipen. En dan graag ook wat kleine landschapselementen. En een haag staat dus blijkbaar ook op hun lijstje. Liefst eentje met streekeigen soorten natuurlijk. Om 10u begonnen we er aan en rond 14u hadden we 200m haag in de grond gestopt. 

Wilg 2 - zagers 0.

En dan besloten Jan en Gert om een vervaarlijk overhangende wilg te knotten. Maar dat vond die wilg nu echt geen goed idee. Terwijl Gert vakkundig de eerst inkeping met zijn motorzaag begon te maken besloot deze boom om even tegen te werken en de zaag klem te zetten. 

Geen nood. Jan, zager nummer twee van dienst, had zijn kettingzaag ook bij. Hij zou dat wel even oplossen. Maar na een minuutje zagen verstomde ook het geluid van deze zaag plots. De wilg had zich ook tegen deze ingreep verzet. Een schitterend beeld. Twee kettingzagen klem en geen materiaal meer voorhanden. Sommige aanwezigen deden even het voorstel om dit beeld te benoemen als een kunstwerk en er proberen wat subsidies voor te rapen bij een kunstminnende overheidsdienst. 

Gert besloot dan maar om naar huis te rijden om een ouderwetse handzaag erbij te halen. En uiteindelijk moest de wilg dan toch zijn meerdere erkennen in onze zagersploeg. 

werkdag 21 maart 20150001-18.jpg

19:19 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik dacht dat een overhellende tak of boom noot aan de onderkant mag ingezaagd worden daar dat altijd een klemming van de zaag veroorzaakt.

Gepost door: Nulens Jozef | vrijdag, 27 maart 2015

De commentaren zijn gesloten.