woensdag, 20 mei 2015

Overdosis.

Vandaag twee berichten in de krant die ik toch wel even naast elkaar wil zetten. "Bijengif zit in alle waterlopen". Het blijkt dat een aantal producten die er voor zorgen dat onze bijen massaal het loodje leggen in grote hoeveelheden in onze beken zitten. Het goedje zou ook schadelijk zijn voor andere dieren zoals vogels en zoogdieren. En als ik goed ingelicht ben dan zijn wij ook zoogdieren. Ik ben wel geen wetenschapper maar toch vraag ik mij af wat voor vuiligheid wij allemaal binnen krijgen via ons voedsel.

bij2.jpg

De eerste slachtoffers, bijen.

En een paar bladzijdes verder lees ik dan "slakkenplaag treft Vlaanderen". Volgens dat stukje zouden er plots overal in ons landje massa's slakken opduiken. Ik zie zo al heel wat lezers die dit lazen in galop naar hun tuinhuis of garage lopen om die pot vergif te zoeken om deze "plaag" met de wortels uit te roeien. Het vorige artikel is dan al lang uit hun korte geheugen gewist. Want die monsterlijke veelvraten van slakken moeten wegblijven uit hun nette tuintjes. 

Plagen ? Wat zijn plagen ? Bestaan er wel plagen ? Of een vraag die ik mij ook stel. Wat is onkruid ? Een plant of dier dat volgens de mening van de gebruiker van dat stukje grond daar eigenlijk niet moet zijn. En die zo snel mogelijk verwijderd of vernietigd moet worden. Zien jullie nu de samenhang van deze twee artikels ? Ik wel. We vinden het niet kunnen dat onze waterlopen vervuild worden met chemische producten. Maar we hebben zelf op ons schap in het tuinhuis een selectie van diezelfde producten staan.

En dan lees ik in de kranten van de slakken : "mensenplaag wordt elk jaar erger"...

_MG_2260.JPG

22:37 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.