zondag, 25 oktober 2015

5000 tinten rood en geel.

In tegenstelling tot het ondertussen beroemde en beruchte boek met een gelijkaardige titel komt deze versie in de titel elk jaar met een nieuwe uitgave. Wij noemen het in de volksmond "herfst". Een seizoen met heel wat mooie beelden, zeker in onze natuurgebieden.

Zo zie je dat elk seizoen, elke dag zorgt voor mooie verrassingen. 

rozenbottels0001.jpg

herfst0001-2.jpg

Ondertussen hebben wij niet stilgezeten. Gisteren werd er weer eens gewerkt in de Grote Beemd. Nadat we de bron aan Graetmolen de beemd hadden ingelegd stelden we vast dat het water blijkbaar zijn eigen weg zocht en vlak achter de wandelweg een poel vormde.

Maar iets verder lag een bestaande poel en in de bodem waren de contouren van de oude bedding van deze sloot duidelijk te zien. Dus dachten we, waarom graven we die niet terug open. Zo gedacht, zo gedaan. En gisteren was het zo ver. Gert zorgde voor een graafmachientje en met Eric Panis kregen we proffesionele hulp. In één dag was de klus geklaard (met nog eens dank aan Eric die zijn vrije tijd wilde opofferen voor deze gekke natuurbende). 

Het resultaat is verbluffend. Een mooie natuurlijke sloot waar het bronwater nu naar de oude poel stroomt. Die staat ondertussen trouwens al voor een groot stuk terug vol. Dat de natuur dit kan waarderen bewijst het feit dat deze morgen een grote gele kwikstaart al energiek was aan het rondtrippelen langs de kersverse sloot. Dit wordt een mooi stukje watergebonden natuur in de Grote Beemd.

herfst0001-3.jpg

Het nieuwe slootje

grote gele kwik0001.jpg

Een contente grote gele kwikstaart.

09:50 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.