woensdag, 28 oktober 2015

We zullen het zelf moeten doen.

climate-change-science-v-politics-cartoon.jpg

Met groot ongeloof en frustraties lees ik de artikels en commentaren over het nieuwe "klimaatakkoord" dat de deelregeringen hebben afgesloten. Hoewel ik het woord klimaatakkoord in dit hele circus totaal misplaatst vind. Want over de zorgen die we ons moeten maken over het veranderen van het klimaat en de gevolgen voor onze aardkloot vrees ik dat er totaal niet gesproken is.

Neen, het ging over wie hoeveel moet bijdragen en wie dan ook hoeveel gaat krijgen van de pot. Het Waalse en het Brusselse gewest zouden volgens de artikels die ik lees content zijn en alles snel hebben goedgekeurd omdat ze meer krijgen en minder moeten bijdragen. Terwijl binnen de Vlaamse regering ze nog aan het bekvechten zijn. NVA en OpenVLD vindt dat de minister zich heeft laten rollen en die minister en haar partij CD&V zeggen dat ze goed onderhandeld hebben want "ze moeten nadien 85 miljoen minder investeren in hernieuwbare energie" wat volgens hen een besparing is.

Ligt dat nu aan mij of heb ik het toch goed begrepen. Alle partijen willen zo weinig mogelijk bijdragen, dat is hun doelstelling. Dat ondertussen ons land zielig aan het einde van het peloton bengelt wat betreft maatregelen om de opwarming van de aarde te milderen blijkt totaal niet van tel. Conclusie van het hele gezeik : door onze Belgische politiekers gaat het probleem niet opgelost worden, integendeel.

Dus is er maar een optie. We gaan het zelf moeten doen. Gelukkig lees ik vandaag in diezelfde krant wel een paar hoopvolle artikels. Zo blijkt de elektrische fiets voor heel wat mensen het bedrijfsvoertuig van de toekomst. En er zijn meer initiatieven van de "gewone" mens die wel bijdragen tot de verbetering van ons milieu. Ik ga ze hier niet opnoemen, jullie zullen er zelf wel een aantal kunnen opsommen.

Jammer genoeg blijken alle idioten die het probleem niet zien en blijven bekvechten over cijfers en komma's met enkel de volgende verkiezingen als doel voor ogen op de plaats te zitten waar er sneller een verschil kan gemaakt worden. Jammer, maar niet getreurd. Moeilijk kan ook en daarom een oproep aan elke burger. Start de groene revolutie en neem zelf initiatief. Kies voor een duurzamere manier van leven, alle beetjes helpen. En wij zijn (gelukkig) met meer burgers die de kern van het probleem wel begrijpen dan er politiekers in Brussel zitten die het jammer genoeg nog niet begrepen hebben. 

07:48 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.