dinsdag, 22 december 2015

Tip goede voornemens.

Met nieuwjaar op komst begint iedereen zijn lijstje van goede voornemens op te stellen. Wij willen graag hiervoor wat hulp bieden. Dus hier eentje die je er misschien kan opzetten.

Geef je op als vrijwilliger voor 't Bokje. Mogelijkheden genoeg en werk ook. Een handje toesteken bij beheerswerken in onze gebieden, monitoren van soorten zowel plantjes als beestjes, gidsen van wandelingen,… en zo kunnen we nog even doorgaan.

Een werkgroep die we graag willen opstarten en waar ook jij misschien wil aan meewerken is die van TRAGE WEGEN. 

_MG_1803.JPG

Even uitleggen wat we hiermee bedoelen. In elk dorp liggen (of lagen) oude kerkwegjes of verbindingen die vroeger door de mensen werden gebruikt om via de makkelijkste en snelste manier van gehucht A naar gehucht B te wandelen. Vaak zijn dat officiële wegen die je kan terugvinden op de atlas der buurtwegen.

Deze trage wegen zijn dan ook de manier om je op een duurzame en milieuvriendelijke manier te verplaatsen. En wat ook belangrijk is, op een veilige manier. Want deze verbindingen zijn er voor de trage weggebruiker, de wandelaars of fietsers. 

In Wellen hebben leden van 't Bokje de kar van de trage wegen een hele tijd geleden op gang getrokken. Maar het bleek een zware kar die op dat moment blijkbaar niet van iedereen steun kreeg. Het huidige gemeentebestuur vind dit project belangrijk en heeft de nodige budgetten voorzien. Maar het blijft een hele opgave. Zo wordt er momenteel werk gemaakt van een verbinding tussen Wellen Centrum en recreatiedomein Maupertuus. Stilaan komt er schot in deze zaak.

Aangezien alles heel veel tijd en energie in beslag neemt willen wij deze kar vol met trage wegen rollend houden. Dus starten we een werkgroep op die alles in goede banen (of trage wegen) zal leiden. En er is werk aan de winkel. Het inventariseren van bestaande of verdwenen trage wegen. Het uitwerken van zinvolle en haalbare trajecten. Het toezien op het onderhoud van bestaande trage wegen. En nog veel meer.

Schermafbeelding 2015-12-22 om 18.09.25.png

Vind jij trage wegen belangrijk en wil je je hiervoor inzetten ? Laat ons dit dan zeker weten. Via een mailtje naar dirk.ottenburghs@skynet.be. Maak snel werk van de trage weg.

 

19:06 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.