woensdag, 09 maart 2016

Natuurvandaal.

Dit slachtveld willen we niet meer in de beemd.

kapping grote beemd0001-2.jpg

kapping grote beemd0001.jpg

Beste lezers,

als jullie de volgende dagen in de Grote Beemd komen via de Bamptweg dan zie je na ongeveer 500m aan de linkerkant een zwaar gehavende houtkant. Ik zou beter zeggen, “met voorbedachte rade mishandelde onschuldige natuur.”

De dader is volledig toerekeningsvatbaar maar ….. hij houdt niet van natuur. De werken zijn nochtans uitgevoerd in natuurgebied. Woongebieden zijn er om woningen te bouwen. In natuurgebieden bouw je natuur, vernietig je zet niet. Het lijkt wel of de dader is blijven hangen in de middeleeuwen, toen natuur nog werd bestreden.   De dader heeft er niets beter op gevonden om hoogstammige bomen pardoes op de houtkant te laten vallen – alsof er geen ruimte genoeg was ernaast. Vervolgens heeft hij er de boomstammen met een deugddoend machinaal sadisme uitgesleurd. Het resultaat is schaamteloos. De stuiken en bomen in de houtkant werden met een zieke drift afgerukt, uitgerukt, vernietigd en verminkt. Het uitgerukte dode materiaal werd niet gerecycleerd, gecremeerd of verhakseld, maar achteloos gedumpt op een perceel dat zelfs niet van de dader was. Maar dat was niet de enige misdaad .   Een beetje verder rukte hij op zijn percelen meidoornstruiken uit de grond met wortel en al en dumpt ze gewoonweg over de draag op onze percelen. Vieze meidoorn, bah, gevaarlijk.

kapping grote beemd0001-5.jpg

   

Heel deze strijd ging gepaard met een vernietiging van de Bamptweg en het valt te betwijfelen of één haar op het hoofd van de dader er aan denkt om de weg te herstellen, openbare weg, jawel. Wandelweg, verborgen moois, Wellen toeristische potentie ?  

Dit is geen aanklacht tegen landbouw. Een beetje verder beheren we samen met landbouwers een aantal prachtige graslanden die gehooid en nabegraasd worden . En vlak achter het belaagde perceel werden vorig jaar poelen uitgegraven en graslanden geklepeld om volgend jaar gehooid te kunnen worden.    Idyllische plekjes, biodivers en mooi. En dan is er iemand die het helemaal niet begrijpt en respectloos vernietigt.
Wel, dit soort van misdaad, dit soort van gedrag, dit soort van foute mentaliteit willen we niet meer in de beemd. Het is niet te tolereren dat iemand net in natuurgebied, natuur met opzet respectloos mishandeld. Dit is gewoonweg provocatie. Iedereen welkom, maar dit niet !

We kennen de dader, hij loopt vrij rond. We hebben aangifte gedaan. De klacht loopt en we gaan er van uit dat vervolgens gerechtigheid volgt en hopelijk inzicht en geen herhaling van zulk slagveld.

Jan    

09:34 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.