donderdag, 14 april 2016

Welkom buurman.

Een weekje geleden zijn we begonnen aan een ambitieus maar boeiend project met onze natuurvereniging. Alle Wellenaren uitnodigen om kennis te maken met onze prachtige natuurgebieden. Want het is nodig.

f0bf94ff883e7633be132e54fbf6fd5e.jpg

Onbekend.

Elke keer ben ik weer verwonderd als een Wellenaar tegen mij zegt dat hij nog nooit in de Grote Beemd is geweest. Of zonder ook maar even te blozen mij vraagt "waar is dat die Broekbeemd?". Dat niet iedereen interesse heeft in de natuur kan ik nog volgen. Maar nog nooit even tijd gemaakt te hebben om even te gaan wandelen in natuur vlak bij je deur is een beetje vreemd. En aangezien wij er van overtuigd zijn dat die gebieden heel wat te bieden hebben, hebben we dus de missie (want dat is het) aangevat om iedereen de kans te geven om al dat natuurschoon te ontdekken tijdens een begeleide wandeling.

wandeling5.jpg

Ver weg.

Het is trouwens een vaststelling dat heel wat mensen veel meer weten over verre gebieden. Uren in de wagen zitten om in een stukje natuur te wandelen is geen uitzondering (daar is trouwens niets mis mee). En in een vliegtuig stappen om (liefst over een oceaan) ver weg te gaan en daar natuur te gaan bekijken hoor je ook vaak (en dat mag natuurlijk ook). Dan kan een uitstapje naar een minstens zo boeiend stukje natuur vlak bij je deur er toch ook vanaf. Maar blijkbaar is die stap moeilijker dan wij denken.

Burenwandelingen.

Ons plan is om op regelmatige basis telkens in één straat in Wellen alle inwoners een uitnodiging in de bus te steken. Ze worden dan uitgenodigd om samen met hun buren en een natuurgids één van onze gebieden te ontdekken. Een mooi bijverschijnsel van ons initiatief trouwens. Zo leer je je buren ook kennen. Iets wat in onze huidige maatschappij ook niet meer vanzelfsprekend is. Eén wandeling hebben we al achter de rug. De inwoners van de Broekstraat kregen de primeur en met 15 aanwezigen overtroffen ze alvast de verwachtingen (die we door jaren ervaring met opkomst voor natuurwandelingen redelijk laag hadden gezet). De tweede wandeling is al gepland en dat zal dan zijn voor de inwoners van Smissebroek en Hertenstraat. Die kregen al een uitnodiging in hun brievenbus. En nummer drie ligt klaar om verdeeld te worden, dat is voor mijn buren in de Herenstraat.

Bedoeling is dus dat elke straat in Wellen aan de beurt komt. En dat zo iedereen die dat wil onze (en eigenlijk ook jullie) natuurgebieden wat leert kennen. En stiekem hopen wij op wat extra leden voor onze vereniging. Want eigenlijk zou toch elke Wellenaar lid moeten worden van 't Bokje en Limburgs Landschap. Want zij zorgen er toch een beetje voor dat al die natuur gratis lid is van Wellen en zijn inwoners.

 

22:37 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.