vrijdag, 11 november 2016

Machtige molecules.

Trump.

Het was voor heel wat mensen even schrikken de voorbije week. Want in Amerika werd op democratische wijze een president verkozen met toch wel wat rare ideeën. We gaan ze hier niet allemaal opsommen maar eentje willen we er toch even uithalen. En die maakt ons als groene jongens toch wel wat ongerust. Trump gelooft totaal niet in de opwarming van de aarde. Een hoax die de Chinezen ons willen wijsmaken. Ongelofelijk.

En wat mij nog meer angst inboezemt is het feit dat er meer dan 59miljoen Amerikanen deze man hun stem gaven en blijkbaar ook niet echt wakker liggen van de problemen met onze aardbol. Dat Trump rare uitspraken doet die sommige mensen graag horen om zo stemmen te winnen kan ik nog begrijpen. Uiteindelijk is het die man enkel te doen om met zijn gat op de troon te mogen zitten en daardoor massa's dollars in zijn zak te steken. Maar dat je iemand aan de macht wil die voor je kinderen en kleinkinderen de wereld om zeep gaat helpen. Dat begrijp ik helemaal niet.

14990895_10154661742221870_6128267216073971281_o.jpg

Hopeloos.

Is het nu naar de kl… of kunnen we onze aarde nog redden ? Met een Amerikaanse regering in de maak met bijna allemaal klojo's die enkel belust zijn op geldgewin en macht zal het niet makkelijk zijn. Met ons Bokje zijn we een heel kleine druppel op een steeds warmer wordende plaat. Wat zeg ik, druppel ? Een molecule in die druppel lijkt het wel.

Maar hopeloos ? Neen, dat woord wil ik niet uitspreken. Want over de hele wereld zijn heel veel mensen ook bezig met zo een molecule. En veel molecules maken dan weer druppels. En veel druppels maken een stroom. Een stroom die we moeten in beweging houden. Om alle Trumps en andere idioten van antwoord te dienen en hun wandaden teniet te doen. Blijven geloven in de redding van onze aarde tegen alle onwetendheid in. Blijven vechten voor een beter milieu. We zijn het onze kinderen, kleinkinderen en alle volgende generaties verschuldigd. 

xW2nMASCu5tlN2P2559w7Wx6NNjERpLz6ovD1EqVjNZXv7h4EoubhEIbi5Z9aNtF.jpg

17:45 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.