donderdag, 22 december 2016

Ze zijn terug.

De werken aan Graetmolen zijn zo goed als afgerond. Het is nog wel wat modderig, maar de wandelaars kunnen opnieuw door. Ondertussen blijft de bron helder water de beemd instuwen.

Tijdens de werken moesten we onze kudde Schotse Hooglandpubers in één weide onderbrengen. Dat betekende dagelijks water brengen en de laatste maanden bijvoederen met hooi. Maar nu kunnen ze terug genieten van meer ruimte en dat wordt, aan de huppelende beesten te zien, geapprecieerd.

Bij deze wil ik iedereen die al deze dagen zijn steentje heeft bijgedragen om de kudde te verzorgen van hater bedanken. Het was een hele opgave, maar nu we het resultaat van van de werken zien meer dan de moeite.

werken graet 22 dec0001.jpg

Het gekende beeld is terug.

werken graet 22 dec0001-2.jpg

De kudde is terug.

werken graet 22 dec0001-3.jpg

Het water in de "moedersloot" stijgt langzaam maar zeker.

Ondertussen wordt tegen de grens met Alken nog duchtig verder gewerkt. Ook daar is een lange dijk aangelegd en komt er een sluis net zoals aan de bodemstraat. De aangelegde dijken zijn trouwens ideaal om het wandelpad op te leggen. Een punt dat we de komende maanden zeker eens gaan bekijken. Vandaag werden er tientallen boompjes aangeplant in één van de toekomstige bekkens. Ook hier zal de beemd er binnenkort heel anders uitzien. 

werken graet 22 dec0001-4.jpg

Boompjes bij de vleet.

werken graet 22 dec0001-5.jpg

De nieuwe dijk, een ideaal wandelpad.

 

15:36 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.