zaterdag, 21 januari 2017

Climate change : delete.

tumblr_nrzymhe7aa1r55d2io1_1280.jpg

Money.

Even de feiten op een rijtje zetten. Donald Trump is nu officieel president van één van de grootste wereldmachten, Trump ontkende in zijn campagne dat er iets bestaat zoals klimaatverandering, Trump belooft aan heel Amerika om de economie daar terug groot te maken, op de website van de overheid is alle info rond climate change gewist,...

Als we dit even tot ons laten doordringen dan is het vrij duidelijk dat in Amerika de komende jaren geen seconde aandacht zal besteed worden aan het probleem van de klimaatverandering. Waarom ? Simpel, Trump is niet president geworden om de wereld en Amerika te verbeteren. Hij deed dit omdat hij en zijn naar geld en macht beluste vriendjes die nu in zijn regering zitten nog meer geld en macht kunnen scheppen. Daarvoor hebben ze zonder enig schroom de zwakke regionen van de kiezers bestookt met loze slogans en luid geschreeuw. Slogans die die kiezers graag hoorden omdat ze door de vorige bewindvoerders niet geholpen werden. En zo in een sukkelstraatje terecht kwamen. Boodschap voor deze kiezers : Trump gaat jullie niet uit dat sukkelstraatje helpen. Jullie zullen enkel verbetering zien als zijn geldscheppers het uitkomt en dit in hun plannetje past.

Overal Trumpjes.

Is Trump dan de duivel in persoon ? Neen, hij is enkel één van die machtigen die dan ook nog eens een ego heeft van in Amerika tot hier. Heel veel leiders, van zowel landen als bedrijven, zijn eigenlijk kleine Trumpjes. Het enige verschil is dat die vaak niet zo dom zijn om hun echte plannen op twitter te smijten of op tv rond te bazuinen. Geld is en blijft voor heel wat mensen de drijfveer. En zolang dit een feit is zijn wij "arme" mensen. 

Is het dan een verloren strijd ? Ik denk het niet. Iedereen die wél heeft begrepen dat de rijkdom niet op je bankrekening staat, maar veel meer is dan dat. Echte rijkdom zit in dingen zoals gezondheid, gelukkig zijn met wat je hebt, familie en vrienden, een leefbare omgeving. Het zijn die mensen die het tij nog kunnen doen keren. Het is die groep die de toekomst van onze planeet in handen heeft. De geldscheppers overtuigen is onbegonnen werk. Misschien dat wij toch ook eens moeten nadenken om een muur te bouwen. Maar dan op een goed gekozen plek.

98d5ef8df6ad85cb18bb63a8e6d2290d.jpg

08:12 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.