zaterdag, 25 februari 2017

We zetten even een boompje op.

Een tijdje geleden werd er door de provincie een wedstrijd "Limburg Boomt" ingericht voor de meest merkwaardige van de provincie. En Davy was zo dapper om ook een aantal bomen in onze gebieden als kandidaat aan te geven. Vooral de knotveldesdoorn was een kanshebber. Deze prachtige knotboom heeft zeker karakter.

2004 03.jpg

Maar "onze" veldesdoorn werd geen winnaar. Maar wel kregen we dankzij Davy zijn actie de mensen van de Bomenwerkgroep van Likona op bezoek. Zij waren wel benieuwd welke andere merkwaardige bomen wij hen konden aanbieden. En ze waren heel enthousiast tijdens hun bezoek. In vooral de Grote Beemd en dan zeker Graetherbeemd hebben we namelijk nog restanten van houtkanten en hagen die je op de kaart van Feraris nog kan zien. ANB weet dit ook en komt regelmatig zaadgoed oogsten in deze  eeuwenoude supermarkt van streekeigen bomen en struiken. 

Schermafbeelding 2017-02-25 om 17.01.22.png

Zuidelijk deel Grote Beemd op Ferariskaart.

Zo werden er dan ook een aantal oude knotveldesdoorns opgenomen in het inventaris van de bomenwerkgroep. Maar ook een eeuwenoude wilg met maar liefst een omtrek van meer dan 6 meter vonden ze meer dan de moeite om te noteren. Ze gingen laten weten hoe merkwaardig onze exemplaren zijn. Maar ons gaan ze alvast niet moeten overtuigen. Wij weten wat Wellen in huis heeft als het aankomt op mooie natuur.

IMG_0438.jpg

De Likona bomen-man aan het werk.

IMG_0439.jpg

Ook onze voorzitter nam een maatje mee.

IMG_0437.JPG

Een grillige veldesdoorn.

Knotveldesdoorn_02a (Small).JPG

Twee monumenten in beeld.

Knotwilg_01 (Small).JPG

Meer dan 6 meter wilg.

 

17:09 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.