woensdag, 08 maart 2017

Money, money, money.

Vandaag twee berichten in de pers die mij mijn wenkbrauwen toch wel even lieten fronsen. Eén keer licht en één keer zo hard dat ze er bijna afvielen. Dat geld mensen tot de meest ongelofelijke dingen kan bewegen wisten we al. Maar toch blijft het mij verbazen waartoe sommigen in staat zijn als ze dollars in hun ogen voelen kriebelen. 

money-eyes-emoticon[1].png

Kettingzaag.

"Neushoorn gedood in Franse dierentuin". Ik viel bijna van mijn stoel toen ik dit bericht voor het eerst las. Dit moest toch nepnieuws van de bovenste plank zijn. Dit kon toch niet waar zijn. Stropers vonden een trip naar Afrika blijkbaar wat ver en vonden er niets beters op dan in een plaatselijke dierentuin hun slag te slaan. Ze knalden een onschuldige neushoorn enkele kogels door de kop om dan de hoorn met een kettingzaag af te zagen. Een verhaal dat verzonnen lijkt door een fantast na tien straffe trappisten. Maar jammer genoeg toch de wrede waarheid. Vol ongeloof en afschuw zag ik het verhaal passeren in alle media die avond. 

En de reden voor deze drieste daad maakt het alleen maar erger. Gemalen hoorn wordt gebruikt als medicijn voor impotente idioten die beter zelf eens op een kettingzaag gaan zitten. Dan is hun probleempje dadelijk opgelost. En daar wordt blijkbaar geld voor betaald. Veel geld. En daar zit het probleem. Zolang als er iemand centen wil neertellen voor iets. Dan zal er wel ergens een of andere idioot rondlopen die daarvoor het risico wel wil nemen. En dit zonder ook maar enige rekening te houden met fatsoen, respect of de mening van anderen. Arme mensheid.

135f235a-0342-11e7-8f0e-30f65bc4c0a2_web_scale_0.3763441_0.3763441__.jpg

Professionals.

En dan kwam ik dat tweede bericht tegen. Het vorige overklassen was zo goed als onmogelijk. Maar toch vond ik dit ook belangrijk en pervers genoeg om samen met de neushoorn-idioten te vermelden. Vogelvangst wordt momenteel op professionele manier uitgevoerd. Er bestaat blijkbaar een georganiseerd circuit waar stropers hun gevangen vogels leveren aan dealers. En die verkopen ze dan weer verder aan "liefhebbers". En ook hier is geld weer de wansmakelijke drijfveer. Of wat had u gedacht.

wel3.JPG

Zo komen er heel wat vogels voor de rest van hun leven in kooitjes terecht. En weet dat er voor elk vogeltje dat uiteindelijk wordt verkocht er ondertussen tientallen al het loodje hebben moeten leggen. En wij zijn dan verbolgen als we soorten herkennen die we al eens zagen op onze welgevulde voedertafels. Maar denken er even niet aan dat er in exotische landen ook massaal vogels uit de natuur worden geroofd. Sommige mensen zijn niet meer tevreden met een huis-en-tuin-soort zoals kanaries, grasparkietjes of andere hier gekweekte beestjes. Maar hebben liever iets wat anderen niet hebben. Hoe specialer, hoe liever. Om dit dan te kopen voor veel centjes. Misschien toch volgende keer eens nadenken welk huisdier we kiezen. 

 

 

20:39 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.