woensdag, 15 maart 2017

Help je een handje mee ?

Dit weekend organiseert Straat.Net opnieuw een zwerfvuilactie. En ook in Wellen doen heel wat verenigingen mee. Ook 't Bokje is weer van de partij. Een sympathieke actie waar wij elk jaar wel een aantal omhooggestoken duimen en vriendelijke gezichten zien. Maar eigenlijk is het heel jammer dat we dit moeten organiseren.

Want er zijn dus mensen die bewust (zoiets die je niet per ongeluk) vuilnis uit hun autoraam kieperen of tijdens het wandelen in de berm keilen. Dit is toch totaal niet te begrijpen. Waarom doen die mensen dat ? Waarom hebben zij totaal geen respect voor andere mensen, de natuur en onze omgeving ? Ik begrijp er totaal niets van.

forum380.jpg

Is de enige oplossing dan echt om zulke praktijken heel streng te bestraffen (als je de daders al kan betrappen) ? Of moet er dringend werk gemaakt worden van statiegeld op verpakkingen. Misschien is dit wel een hele goede zet. En dan denken we niet alleen aan blikjes, flessen en andere drankverpakkingen. Maar volgens mij op alle verpakkingen. Want minder afval produceren zal uiteindelijk ook leiden naar minder afval in onze maatschappij. En hopelijk dan ook minder in onze bermen. De strijd tegen zwerfvuil blijft alvast eentje van lange duur vrees ik.

zwerfvuildatpakkenwesamenop.jpg

Zaterdag 18 maart om 9u30 Opruimactie

Nu zaterdag gaan wij met 't Bokje op pad om een aantal straten zwerfvuilvrij te maken. We vertrekken om 9u30 aan de stal van de Broekbeemd aan de Broekstraat. Wij zorgen voor alle materiaal. En iedereen, ook niet-leden, zijn van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe lichter het werk. En vooral hoe gezelliger de bende. Kom jij ook ?

21:04 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.