donderdag, 20 april 2017

Op zoek naar de waterdraak.

Momenteel is onze kam-man Davy full-time op zoek naar de beruchte waterdraak, beter gekend als de kamsalamander. Hij schuilt alle poelen en plassen af met zijn fuiken en probeert zo de populatie voor Wellen en omliggende gemeentes in kaart te brengen. Een immens werk, maar eentje met een nobel doel. Het beschermen van een bedreigde soort.

Kammmolchmaennchen.jpg

In Wellen wel.

Wij mogen als Wellenaren terecht fier zijn dat deze beestjes ons willen verblijden met hun aanwezigheid in een paar poelen in ons dorp. En dankzij heel wat naarstig werk van Limburgs Landschap, Regionaal Landschap, de gemeente en een super-gemotiveerde groep vrijwilligers zijn er al heel wat maatregelen genomen om deze soort het naar zijn zin te maken. Poelen geruimd, nieuwe bijgegraven, hagen en bosjes aangeplant en noem maar op. En wij zijn dan ook verheugd dat de populatie lijkt aan te groeien.

Meezoeken.

Davy probeert zo veel als mogelijk mensen te laten kennis maken met deze waterdraak. Het in levende lijve ontdekken van deze prachtige diertjes is een ervaring die je niet snel vergeet. Dan pas besef je dat deze soort beschermen broodnodig is. En nu zondag krijg je de kans om dit mee te maken.

nieuws_20170413_kamsalamanderinulbeek.png

Want Davy gaat dan met wie dit wil op pad om kamsalamanders te gaan zoeken. Dit is samenwerking met PNC (Provinciaal NatuurCentrum). Afspraak is op zondag 23 april om 10u ter hoogte van de Ulbeekstraat 20. Deelname is gratis maar inschrijven is wel verplicht. Dit kan via een mailtje naar nadine.moens@limburg.be. Je doet best stevig schoeisel of laarzen aan. Want waterdraken… zitten in het water.

 

20:00 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.