vrijdag, 22 december 2017

We want you !

Hierbij een tip om 2018 te starten met een geweldig voornemen. Heb jij ook een hart voor de Wellense natuur ? Lees dan zeker verder.

Cowboy.

Onze eerste oproep is voor degenen die onze kudde een warm hart toedragen. Wij zijn op zoek naar mensen die samen met ons regelmatig een oogje in het zeil willen houden in ofwel de Broekbeemd of de Grote Beemd.

Wat wordt er van jullie verwacht ?

Als je gaat wandelen in het gebied kijk je even of de omheining nog overal intact is. Kom je onze kudde tegen dan tel je even hoeveel dieren je ziet. Dit geef je dan door aan onze conservator. En in het voorjaar is het opletten voor pasgeboren kalveren. Op die manier zijn er heel wat ogen actief in onze gebieden en is het toezicht gegarandeerd. We gaan trouwens begin volgend jaar even samenkomen met alle "cowboys".

Zie jij dit zitten ? Geef dan je naam en mailadres even door aan dirk.ottenburghs@skynet.be

office-cowboy.png

Zwerfvuil-rangers.

Een ander probleem is het hardnekkige zwerfvuil in onze gebieden. Er zijn nog altijd idioten die hun afval gewoon uit het raam van hun auto kieperen of zelfs in onze gebieden hun blikjes komen uitdrinken en ze gewoon in de struiken, weide of zelfs poelen gooien. Onbegrijpelijk maar jammer genoeg een blijvend probleem.

De enige oplossing voorlopig (buiten de daders zelf in de Herk te smijten) is om dat zwerfvuil regelmatig op te ruimen. Ook dit is voor onze kleine kern een heel werk. Daarom een oproep aan iedereen die komt wandelen in onze gebieden om onderweg ook wat zwerfvuil op te ruimen.

Neem gewoon een vuilzak mee en raap alles even op. Wij geven onze weldoeners door aan de gemeente zodat je het zwerfvuil gratis kan gaan afgeven aan het containerpark. Interesse ? Geef je naam en mail door aan Dirk.

foto_3822.JPG

2018 goed inzetten ? Dat kan door ons even te laten weten dat je cowboy of zwerfvuil-ranger wordt in de Wellense Natuurgebieden. Gewoon doen !!!

17:37 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |