zaterdag, 06 januari 2018

De harde cijfers van 2017.

Als we terug kijken op 2017 zijn er een aantal cijfers die we jullie niet willen onthouden. Positieve cijfers trouwens tussen al de shit die we over ons krijgen uitgestort door een alomtegenwoordige media. Want wij blijven rotsvast er in geloven dat het tij nog kan keren. En onze cijfers bevestigen dit.

21.

Het aantal nieuwe leden dat wij er bij kregen vorig jaar. Al die gezinnen vonden het de moeite waard om 15€  te besteden om lid te worden van Limburgs Landschap VZW. Jj bent daar toch ook al bij zeker ?

En dat zonder dat we echt een ledenwerving op poten hebben gezet. Dus voor 2018 gaan we voor nog meer leden.

84fffe337cfe0c0899cf9189ef1107a8--symbols-emoticons-smiley-faces.jpg

44.

Het aantal nieuwe soorten dat er ontdekt werden in 2017 in Wellen. Toch een mooie aanvulling van de lijst van ondertussen toch al 1.234 ontdekte soorten en nog eens 56 ondersoorten. En daar zaten een aantal leuke en zeldzame soorten tussen. Wat dacht je van de slaapslak, de bataafse stroommossel (jawel, ze bestaat), de zeggekorfslak. En heel zeldzaam waren de zuidelijke oeverlibel, de boomkrekel (bieden ontdekt door onze conservator Gert) en de kalkribbel (ontdekking van Pepijn Boeraeve).

14557056.jpg

Boomkrekel (foto Steven Van den Bussche)

Dit jaar bestaat waarnemingen.be trouwens 10 jaar. Deze superpopulaire website is de place-to-be voor iedereen die waarnemingen uit de natuur wil opslaan en melden. En ze dagen hun gebruikers dan ook uit om in hun jubileumjaar zo veel als mogelijk waarnemingen door te geven. Er is zelfs een wedstrijd aan verbonden. Zo kan een vereniging haar gebied promoten door zo veel als mogelijk waarnemingen in te geven. Nieuwe soorten is ook een doel. Misschien dat we ons hier wel voor inschrijven ? Doe jij mee ?

Schermafbeelding 2018-01-06 om 17.48.41.png

50.

Het aantal geabonneerden op onze digitale nieuwsbrief. Nog nooit ontvangen ? Stuur dan vandaag nog een mailtje naar dirk.ottenburghs@skynet.be en je hoort bij de kliek van nieuws-over-de Wellense-natuur-ontvangers. Elke 3 maanden een mail vol leuke artikels, activiteiten en nog veel meer.

105.

Het aantal hectares natuur dat door Limburgs Landschap en 't Bokje beheerd wordt in Wellen. En daar deden we in 2017 nog een stevige "klats" bij. En daar zitten pareltjes tussen. Dottergraslanden, blauwgraslanden, orchideeweides, eiken-haagbeuken bos, spirearuigtes en niet te vergeten kalkmoeras. Stuk voor stuk waardevolle en bescherm-waardige natuur die verdient om gekoesterd te worden.

140. 

Het aantal mensen die al natuurvlees via ons kochten. En heel veel daarvan al drie jaar op rij. Zo dragen zij een steentje bij om die waardevolle natuur, leuke soorten en schitterende gebieden te kunnen beheren. En ze kregen daarvoor een superlekker vleespakket met zeer-korte-keten-producten in de plaats. Ee, dikke merci aan al onze klanten (die vaak ook nog eens lid zijn).

320.

Het aantal volgers van onze facebook-pagina. Tegenwoordig een medium dat vol slibt met geklaag, gezever en heel wat, vaak ongenuanceerde, meningen over alles en nog wat. Maar wij proberen tegen deze stroom van shit in te roeien met een positieve bijdrage over onze werking en de natuur in zijn geheel.

Kom net als wij op voor de natuur en je leven zal zonder veel moeite er een stuk fleuriger uit zien. Onze boodschap voor 2018. En aan iedereen die een steentje, hoe klein ook, aan ons verhaal heeft bijgedragen een dikke...

3293556968_1_5_zk7QRL8M.gif

18:07 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

schitterend werk doe zo verder

Gepost door: carolus stefan | zaterdag, 06 januari 2018

Goed bezig Bokje doe zo verder, het was een fijne en leerrijke wandeling.

Groetjes christiaan

Gepost door: Christiaan albert | maandag, 08 januari 2018

De commentaren zijn gesloten.