vrijdag, 16 maart 2018

Limburg is niet achterlijk, maar loopt voor.

Iedereen heeft recht op zijn mening en mag die wat mij betreft zelfs in de gazet verkondigen. Zo deed meneer VOKA onlangs in het Belangske. zijn goede recht. Maar ik heb ook het recht om hem erop te wijzen dat hij er stevig naast zit. Het gelukkig nog behoorlijk aanwezige bronsgroen eikenhout (zonder nachtegaaltje jammer genoeg) en malse korenveld (met steeds minder lied des leeuweriks) is geen bedreiging maar een stevige troef.

Neen meneer VOKA. Dat iets meer aanwezige groene goud (want echt waar, dat is het) dan in de rest van ons stilaan met bebouwing, industrie, wegen en meer betonstop-voorlopende dingen dichtslibbende Belgenlandje wordt een groot voordeel. Neen, ik druk mij verkeerd uit, het wordt onze reddingsboei voor een hopelijk nog lang durende toekomst.

CyiWO13XUAkK_s8.jpg

Dus meneer VOKA, ik daag u uit. Want ik ben er van overtuigd dat er in onze nu nog groene provincie heel wat talentvolle en slimme ondernemers rondlopen. Ik daag u en hen dan ook uit om dat talent te gebruiken om een match te vinden tussen al dat waardevolle en levensnoodzakelijke groen en hun ondernemerschap. Ik geloof dat deze combinatie onze provincie echt naar een hoger niveau gaat tillen. Want dat aanwezige groen is een grote troef voor ons allemaal. Duurzaam, ecologisch en inventief ondernemen met een focus op natuur en open ruimte. Wie neemt de handschoen op ?

Cno4ERXWgAAjvHk.jpg

22:55 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ivm 'groen' Limburg heb je zeker een punt...
Maar wat met de werkgelegenheid en de betrouwbaarheid van het openbaar vervoer ? In Limburg is de werkgelegenheid niet echt hoog en moeten de meeste werknemers forenzen naar Brussel, Leuven of verder (ik maak de verplaatsing werk-woon verkeer chaos elke dag mee in Brussel Noord)
Als Limburg "echte" jobs (=vast werk op termijn !) kan bieden aan pakweg 10k mensen, dan geraken we vooruit in de gordiaanse tewerkstelling knoop! Dit enkel en alleen om uit de kloof te klimmen hé !

Gepost door: Dirk | zaterdag, 17 maart 2018

Werkgelegenheid kan in eigen streek ook gekoppeld worden aan "ons" groen. Het concept Nationaal Park bewijst dit al een tijdje. En met het openbaar vervoer heb je natuurlijk een punt. Maar dat is dan weer een heel andere discussie.

Gepost door: 't Bokje | zaterdag, 17 maart 2018

De commentaren zijn gesloten.